Kalėdiniai sausainiai be sviesto ir miltų.

Kalėdiniai sausainiai be sviesto ir miltų.

100%

Gaminimo trukmė

1 val. 10 min.

Įvertink receptą

  • 450 gramų maltų migdolų
  • 250 gramų cukraus pudros
  • 3 vienetai kiaušinių baltymų
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai cinamono




  1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupnseliu druskos iki stangrių putų. Po šaukštą dėkite per sietelį persijotą cukraus pudrą, kol įmaišysite visą pudrą, tada įmaišykite ir citrinos sultis. Į šalį atsidėkite gerus 4 šaukštus šios baltymų ir cukraus pudros masės.
  2. Į likusią masę įmaišykite maltus migdolus sumaišytus su cinamonu. Tešla turi gautis gana lipni, bet sukibti į vieną gabalą. Jei tešla kiek per lipni įberkite dar truputį maltų migdolų.
  3. Išdrėbkite tešlą ant kepimo popieriaus, uždenkite kitu gabalu kepimo popieriaus, suplokite ir iškočiokite iki 0,5 – 1cm storumo. Žvaigždutės formele išspauskite žvaigždutes ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kad būtų lengviau naudotis formele, prieš kiekvieną išspaudimą pašlapinkite ją. Įvairių gražių formelių galima nusipirkti čia.
  4. Išspaustų žvaigždučių paviršių padenkite plonu atsidėtos baltymų ir cukraus masės sluoksniu. Tai galite padaryti tiesiog šaukšteliu mažu teptuku arba kulinarinio maišelio pagalba, su plonu antgaliu.
  5. Dabar palikite žvaigždutes pastovėti ir padžiūti bent jau 3val., tada orkaitę įkaitinkite 100C° ir dar padžiovinkite žvaigždutes šiltoje orkaitėje maždaug valandą. Džiovinkite, kol sausainukai nelips prie kepimo popieriaus, tai gali užtrukti kiek ilgiau ar trumpiau priklausomai nuo jų storumo. Svarbu, kad cukrinis paviršius išliktų baltas, o jei jis ima palengva gelsti, dar truputį sumažinkite orkaitės karštį. Atvėsinkite ir ragaukite!

Jei norite sausainukus iškepti greitai, tada, kai juos sudėsite į kepimo skardą ir padengsite cukraus pudros kremu, kepkite juos 20-25 minutes 140C° orkaitėje. Taip iškeptos žvaigždutės yra kiek kietesnės struktūros, labai panašios į morenginius sausainukus, bet taip pat labai gardžios. Aš kepiau ir vienu ir kitu metodu, abu jie yra fantastiški, o Jūs pasirinkite koks Jums labiau priimtinas, arba kuriam Jūs norite skirti daugiau laiko.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti