Jogurtinis tortas su braškėmis

Jogurtinis tortas su braškėmis

Porcijos

8

Gaminimo trukmė

1 val.

Įvertink receptą

Ingredientai

Sausainiai 100 g.
Želatina 15 g.
Citrina 1 vnt.
Jogurtas (natūralus) 1 l.
Cukrus 1/2 stiklinės
Grietinėlė (riebi) 300 ml.
Sviestas 100 g.
Braškės 1 stiklinė




  1. Citriną nuplaukite, išspauskite sultis, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę.
  2. Sudėkite į jogurtą cukrų, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
  3. Pagal instrukciją ištirpinkite želatiną, pridėkite 2 šaukštus jogurto, išmaišykite, tuomet supilkite į likusį jogurtą ir vėl gerai išmaišykite.
  4. Sausainius smulkiai sutrupinkite, išlydykite sviestą ir sumaišykite su sausainiais.
  5. Gauta mase išklokite kepimo popieriumi padengtą formą, masę išlyginkite.
  6. Išplakite grietinėlę, supilkite į jogurto masę ir gerai išmaišykite.
  7. Užpilkite kremu sausainių pagrindą.
  8. Padėkite tortą į šaldytuvą 2 – 3 val. Prieš patiekiant išdėliokite ant torto viršaus pjaustytas braškes.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti