Itališka pica su mocarelos sūriu

Itališka pica su mocarelos sūriu

Pasiruošimo trukmė

2 val.

Gaminimo trukmė

40 min.

Įvertink receptą

  • 600 g kvietinių miltų,
  • 300–400 ml šilto vandens,
  • 15 g mielių,
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • 2 šaukštelių druskos.
  • 400 g (mažos skardinės) konservuotų smulkintų pomidorų,
  • 2 mocarelos sūrio rutuliukų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 4 v. š. aliejaus,
  • 2 a. š. džiovinto raudonėlio,
  • šviežių bazilikų lapelių.




  1. Mieles ištirpinti šiltame vandenyje.
  2. Iš miltų suberti ant darbastalio kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į kurią palaipsniui ir iš lėto pilti vandenį bei po truputį minkyti tešlą.
  3. Kol dar tešla sausa ir biri, suberti druską ir užpilti aliejumi. Vandens kiekis priklauso nuo miltų ir nuo patalpoje esančios drėgmės.  Minkyti iki minkštos vientisos masės.
  4. Iš tešlos suformuoti kamuoliuką lygiu paviršiumi, įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvelė, kad nekvėpuotų, ir palikti šiltai, kad iškiltų (22°C temperatūroje kyla apie 2 val.).
  5. Delnus ištepti aliejumi ir iškilusią tešlą pirštais paskleisti orkaitės skardoje. Jei norite storapadės picos, palikti skardoje paskleistą tešlą, kad dar kartą iškiltų.
  6. Prieš dedant į orkaitę aptepti smulkintais pomidorais, sumaišytais su alyvuogių aliejumi ir džiovintais raudonėliais, uždėti griežinėliais pjaustytą mocarelą.
  7. Kepti iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  8. Jau iškeptą picą apibarstyti plėšytais šviežio baziliko lapeliais.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti