Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai

Gaminimo trukmė

30 min.

Įvertink receptą

Sausainiai

Sviestas 125 g.
Rudasis cukrus 100 g.
Skystas medus 125 g.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 375 g.
Maltas imbieras 1 v. š.
Prieskonių mišinys (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.) 1 a. š.
Valgomoji soda 1 a. š.

Glaistas

Cukraus pudra 200 g.
Citrinos sultys 2 v. š.




  1. Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su citrinos sultimis, ir suberkite miltus.
  2. Išminkytą tešlą palaikykite šaldytuve 30 minučių.
  3. Tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Iš tešlos su formelėmis išspauskite sausainius.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Sausainius įdėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 10-15 minučių (priklausomai nuo temperatūros).
  5. Kol kepa sausainiai, turime laiko pasigaminti cukraus glazūrą iš cukraus pudros (pudrą galite pasidaryti kavamale susimalę cukrų) ir 2 šaukštelių citrinos sulčių.
  6. Na ir paskutinis gaminimo etapas – sunkiausiais, bet maloniausias. Iškeptus imbierinius sausainius papuošiame cukraus glazūra.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti