Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos

100%

Porcijos

4

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

  • Paprikos , 4 vnt.
  • Ryžiai , 200 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Pievagrybiai , 100 gr.
  • Morkos , 2 vnt.
  • Fermentinis sūris , 100 gr.
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Pomidorų padažas , 10 gr.
  • Prieskoniai

 




  1. Didelėje keptuvėje iki auksinės spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau).
  2. Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite apie porą minučių. Įdaras paruoštas.
  3. Paėmę paprikas atsargiai nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklas. Sudėkite įdarą.
  4. Įdarytas paprikas sudėkite į orkaitėms skirtą kepimo indą (geriau, kad jis būtų uždengiamas. Jei tokio neturite, galima naudoti gilesnę kepimo formą ir ją uždegti folija). Į indą įpilkite vandens tiek, kad būtų apsemta maždaug 3 cm paprikų apačios.
  5. Viską apibarstykite likusia tarkuota morka ir daržovėms skirtais prieskoniais. Dėkite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 minučių.
  6. Tuomet ištraukite indą, kiekvieną papriką apibarstykite tarkuotu sūriu, supilkite pomidorų tyrę ir dar 10 minučių kepkite atidengtame inde.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti