Įdaryti kalmarai

Įdaryti kalmarai

Įvertink receptą

  • 550 g kalmarų (5 vnt.);
  • kelių pipirų žirnelių,
  • 2 lauro lapelių;
  • 50 g ryžių;
  • 0,5 raudonosios paprikos;
  • 0,5 svogūno;
  • 5 nedidelių pievagrybių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 v.š. pomidoro padažo;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų petražolių česnako laiškų ir krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio grietinėlės.




  1. Išvirkite ryžius ir supylę į kiaurasamtį palikite nuvarvėti vandeniui.
  2. Smulkiais kubeliais supjaustykite papriką ir pievagrybius.
  3. Į dubenį sudėkite virtus ryžius, papriką, pievagrybius, išspaustą česnaką, pomidorų padažą, suberkite prieskonines žoleles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite.
  4. Puode užvirkite vandenį, sudėkite pipirus, lauro lapelius ir atšildytus kalmarus. Kai tik užvirs, virkite tik 3 min. Tuomet kalmarus išimkite iš vandens.
  5. Kalmarus įdarykite paruoštu įdaru (tik per daug neprikimškite įdaro) ir persmeikite mediniu pagaliuku.
  6. Keptuvėje pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite kalmarus, užpilkite porą samčių kalmaro nuoviro ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
  7. Baigiant kepti, įpilkite šiek tiek grietinėlės, permaišykite, pakepkite dar keletą minučių ir patiekite.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti