- 550 g kalmarų (5 vnt.);
- kelių pipirų žirnelių,
- 2 lauro lapelių;
- 50 g ryžių;
- 0,5 raudonosios paprikos;
- 0,5 svogūno;
- 5 nedidelių pievagrybių;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 v.š. pomidoro padažo;
- žiupsnelio šviežiai pjaustytų petražolių česnako laiškų ir krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- šlakelio grietinėlės.
- Išvirkite ryžius ir supylę į kiaurasamtį palikite nuvarvėti vandeniui.
- Smulkiais kubeliais supjaustykite papriką ir pievagrybius.
- Į dubenį sudėkite virtus ryžius, papriką, pievagrybius, išspaustą česnaką, pomidorų padažą, suberkite prieskonines žoleles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite.
- Puode užvirkite vandenį, sudėkite pipirus, lauro lapelius ir atšildytus kalmarus. Kai tik užvirs, virkite tik 3 min. Tuomet kalmarus išimkite iš vandens.
- Kalmarus įdarykite paruoštu įdaru (tik per daug neprikimškite įdaro) ir persmeikite mediniu pagaliuku.
- Keptuvėje pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite kalmarus, užpilkite porą samčių kalmaro nuoviro ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
- Baigiant kepti, įpilkite šiek tiek grietinėlės, permaišykite, pakepkite dar keletą minučių ir patiekite.
Komentarų nėra