Houmerio spurgos

Houmerio spurgos

100%

Įvertink receptą

  • 320 gramų miltų
  • 150 mililitrų pieno
  • 2 vienetai kiaušinių trynių
  • 50 gramų sviesto
  • 50 gramų cukraus
  • 15 gramų šlapių mielių
  • 1 litras aliejaus (kepimui)

GLAZŪRAI:

  • 100 gramų cukraus pudros
  • 1 vienetas kiaušinių baltymų
  • 1 lašas vanilės




  1. Mieles sutrupinti. Pieną supilti į puodą, suberti cukrų ir šiek tiek pakaitinti, ne daugiau nei iki 40 C laipsnių. Pusę pieno pilti ant mielių, į likusį sumesti sviestą ir pamaišyti, kol sviestas ištirps. Mieles palaikyti 10 minučių, tada supilti likusį pieną, ne šiltesnį nei 40 C laipsnių, ir kiaušinių trynius. Viską permaišyti.
  2. Po truputį įsijoti miltus. Miltų dėti tiek, kad tešlą būtų įmanoma minkyti, ji būtų ne skysta, bet truputį lipni ir labai minkšta. Jei labai limpa, pamiltuoti stalą ir rankas. Suformuotą tešlos kamuoliuką dėti į indą ir uždengus plėvele palikti valandai šiltai.

  1. Tešlai pakilus ją dėti ant pamiltuoto stalo ir lengvai pakočioti iki 1,5 centimetro storio. Dubenėliu ar puodeliu išspausti apskritimus ir padaryti skylutes. Sudėti spurgas ant pamiltuoto padėklo ir palikti šiltai 30 minučių. Spurgos turėtų dvigubai pakilti.
  2. Į puodą supilti saulėgrąžų aliejų ir įkaitinti. Geriausia spurgas kepti ant mažos ugnies. Kad patikrinti, ar aliejus įkaito, įmeskite tešlos ar duonos gabaliuką, tešla iš karto turi pradėti kepti ir iš lėto įgauti auksto atspalvį. Jei ruduoja labai greitai, kaitrą sumažinti ir minutę palaukus pabandyti vėl. Jei aliejus net nečirška, jis įkaitęs nepakankamai. Kai nustatysite, kad temperatūra tinkama, mesti į puodą 3 – 4 spurgas.
  3. Virti 2 – 3 minutes iš kiekvienos pusės. Spurga iškepus, kai į ją lengvai padaužius šaukštu girdisi duslus stuksenimas. Vadinasi ji korėta ir sausa viduje. Išėmus spurgas iš aliejaus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų aliejus.
  4. Atvėsusias spurgas glazuruoti. Glazūrai kiaušinio baltymą išsukti su cukraus pudra, įdėti šiek tiek vanilės. Spurgas įmerkti į glazūrą, lengvai pakratyti ir padėti išdžiūti. Jei norite, galite pabarstyti pabarstukais.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti