- 500 g maltos kiaulienos (arba vištienos)
- 2 didelių kopūsto lapų
- 2–3 svogūnų laiškų
- 2 skiltelių česnakų
- Gyoza tešlos lapelių
- nedidelio gabalėlio imbiero
- šaukšto kepintų sezamų aliejaus
- 2 šaukštų sojos
- a.š. cukraus
- juodųjų pipirų
- druskos
- Kopūstą ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.
- Imbierą ir česnaką sutarkuokite. Sumaišykite su malta mėsa ir likusiais ingredientais. Pasiruoškite nedidelį dubenėlį su šaltu vandeniu pirštams ir tešlos lapeliams suvilgyti.
- Imkite tešlos lapelį, dėkite įdarą, suvilgykite lapelio kraštus vandeniu ir suformuokite koldūnus.
Paruoštus koldūnus galima užsišaldyti šaldiklyje: išdėliokite juos ant medinės lentelės su išklotu kepimo popieriumi. Dėkite į šaldiklį. Sušalusius perdėkite į maišelį ir vėl sudėkite atgal į šaldiklį. Kaip kepti: į keptuvę įpilkite kepintų sezamų aliejaus, sudėkite gyoza koldūnus ir paskrudinkite jų apačią. Tada įpilkite šiek tiek vandens ir uždenkite dangčiu – taip jie baigs kepti, tiksliau, išsitroškins susidariusiuose garuose, bus minkšti, o apačia traški. Patiekite juos su sojos ir kepintų sezamų padažu, pagardinkite sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais. Tokius iškeptus koldūnus galima valgyti ir su daržovėmis arba įdėti į ramenus ar kitas panašaus stiliaus sriubas.
Komentarų nėra