Kotletai
Mirkyti džiovinti grybai | 500 g. | |
Miltai | 3 v. š. | |
Kaušinis | 1 vnt. | |
Druska | ||
Pipirai |
Padažas
Pienas | 300 ml. | |
Sviestas | 30 g. | |
Miltai | 2 v. š. | |
Sūris | 150 g. | |
Druska | ||
Pipirai | ||
Žalumynai |
- Džiovintus grybus išmirkykite, paskui sumalkite mėsmale arba labai smulkiai supjaustykite. Įmuškite į masę kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų. Masė turi būti minkšta, primenanti įprastinę kotletų masę. Jeigu yra poreikis, miltų galite įdėti daugiau.
- Iš gautos masės formuokite kotletus ir juos apvolioję miltuose dėkite į įkaitintą keptuvę, apkepkite kotletus iš abiejų pusių.
- Padažui išlydykite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, išmaišykite. Kai masė užvirs, supilkite šiltą pieną, kai užvirs, pavirinkite 1 min.
- Suberkite tarkuotą sūrį, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys ir padažas pasidarys vientisas. Įberkite druskos, pipirų, galiausiai suberkite žalumynus.
- Grybų kotletus patiekite šiltus su sūrio padažu.
Komentarų nėra