Grybų kotletai

Grybų kotletai

100%

Porcijos

2

Gaminimo trukmė

30 min.

Įvertink receptą

Kotletai

Mirkyti džiovinti grybai 500 g.
Miltai 3 v. š.
Kaušinis 1 vnt.
Druska
Pipirai

Padažas

Pienas 300 ml.
Sviestas 30 g.
Miltai 2 v. š.
Sūris 150 g.
Druska
Pipirai
Žalumynai




  1. Džiovintus grybus išmirkykite, paskui sumalkite mėsmale arba labai smulkiai supjaustykite. Įmuškite į masę kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų. Masė turi būti minkšta, primenanti įprastinę kotletų masę. Jeigu yra poreikis, miltų galite įdėti daugiau.
  2. Iš gautos masės formuokite kotletus ir juos apvolioję miltuose dėkite į įkaitintą keptuvę, apkepkite kotletus iš abiejų pusių.
  3. Padažui išlydykite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, išmaišykite. Kai masė užvirs, supilkite šiltą pieną, kai užvirs, pavirinkite 1 min.
  4. Suberkite tarkuotą sūrį, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys ir padažas pasidarys vientisas. Įberkite druskos, pipirų, galiausiai suberkite žalumynus.
  5. Grybų kotletus patiekite šiltus su sūrio padažu.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti