Gaminimo trukmė
1 val.- 100g sviesto
- 50g rudojo cukraus
- 100g medaus
- 100g džiovintų spanguolių
- 60g sėklų mišinio (sezamų, saulėgrąžų, moliūgų…)
- 40g skaldytų riešutų (lazdynų, karijų, graikiškų, migdolų ar žemės – galite pamaišyti kelias rūšis)
- 200g avižinių dribsnių
- 50g miltų
- 5 šaukštai mėgstamo džemo
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C.
- Išklokite nedidelę kepimo skardą pergamentiniu popieriumi. Puode sumaišykite sviestą, cukrų ir medų, ir užkaitinkite, kad sviestas išsilydytų, visi ingredientai susimaišytų.
- Dideliame dubenyje sumaišykite sausus produktus: džiovintas spanguoles, sėklas, riešutus, avižinius dribsnius ir miltus. Užpilkite sviesto ir medaus masę ir viską sumaišykite. Pusę šios masės išdėkite ant kepimo skardos, gerai paspauskite šaukšto nugarėle, kad pasiskirstytų tolygiai. Visą paviršių patepkite džemu, ir sudėkite likusią masę, gerai paskirstydami ir prispausdami.
- Kepkite apie 35min, kol gražiai paruduos. Atvėsinkite, tik tada supjaustykite. Laikykite sandariame inde, išliks švieži mažiausiai savaitę.
Komentarų nėra