Gervuogių pyragas

Gervuogių pyragas

Porcijos

4

Gaminimo trukmė

50 min.

Įvertink receptą

Ingredientai

Miltai 250 g.
Cukraus pudra 90 g.
Sviestas 120 g.
Kiaušinis 1 vnt.
Gervuogės 2 stiklinės
Citrina 1 vnt.




  1. Sumaišyti miltus, cukrų, sviestą kol mišinys taps trupininės konsistencijos, tuomet įmušti kiaušinį.
  2. Iš masės suformuoti storą blyną, jį įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve bent 30 min.
  3. Kol masė sustings, gervuoges (arba kitas pasirinktas uogas) sudėti į dubenį, apibarstyti cukraus pudra ir išspausti citrinos sultis.
  4. Ištraukus tešlą iš šaldytuvo, ją iškočioti ir įkaitinti orkaitę iki 200°C. Atsidėti dalį tešlos (juostelėms), likusią dalį suformuoti kepimo formoje, taip, kad susiformuotų dubuo.
  5. Į tešlą suberti uogų masę, bei viršuje iškloti tešlos juosteles. Pašauti į orkaitę ir kepti 20 – 30 min.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti