Ingredientai
Miltai | 250 g. | |
Cukraus pudra | 90 g. | |
Sviestas | 120 g. | |
Kiaušinis | 1 vnt. | |
Gervuogės | 2 stiklinės | |
Citrina | 1 vnt. |
- Sumaišyti miltus, cukrų, sviestą kol mišinys taps trupininės konsistencijos, tuomet įmušti kiaušinį.
- Iš masės suformuoti storą blyną, jį įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve bent 30 min.
- Kol masė sustings, gervuoges (arba kitas pasirinktas uogas) sudėti į dubenį, apibarstyti cukraus pudra ir išspausti citrinos sultis.
- Ištraukus tešlą iš šaldytuvo, ją iškočioti ir įkaitinti orkaitę iki 200°C. Atsidėti dalį tešlos (juostelėms), likusią dalį suformuoti kepimo formoje, taip, kad susiformuotų dubuo.
- Į tešlą suberti uogų masę, bei viršuje iškloti tešlos juosteles. Pašauti į orkaitę ir kepti 20 – 30 min.
O kiek cukraus į tešlą dedasi? Ir ar cukrus, ar cukraus pudra į tešlą?