Empanados

Empanados

100%

Įvertink receptą

Ingredientai

Miltai 400 g.
Druska 1/2 v. š.
Sviestas 55 g.
Kiaušiniai 2 vnt.
Actas 1/2 v. š.
Vanduo 90 ml.

Įdaras

Alyvuogių aliejus 3 v. š.
Svogūnas 1 vnt.
Raudonoji paprika 1/2 vnt.
Raudonosios paprikos milteliai 1/2 a. š.
Malti juodieji pipirai 1/2 a. š.
Maltas kuminas 1/2 a. š.
Jautienos faršas 500 g.
Druska
Bulvė (nedidelė) 1 vnt.
Alyvuogės 8 vnt.
Kiaušinis (virtas) 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt




  1. Į didelį dubenį persijoti miltus ir sudėti 1×1 cm. kubeliais pjaustytą sviestą. Miltus ir sviestą trinti pirštais, kol tešla ims panašėti į didelius trupinius su nedideliais gabalėliais sviesto.
  2. Išplakti vieną kiaušinį su actu, gerai sumaišyti su šaltu vandeniu ir supilti į miltų ir sviesto ruošinį. Gerai išmaišyti.
  3. Išversti tešlą ant miltuoto stalo paviršiaus ir minkyti delnikauliais, kol tešla taps vientisa ir elastinga.
  4. Iškočioti stačiakampį, perlenkti horizontaliai į tris dalis ir vertikaliai į tris dalis. Gautą mažesnį stačiakampį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaltai, mažiausiai 1 val. (bet ne ilgiau nei 6 val, nes tešla pakeis spalvą).
  5. Pasiruošti įdarą. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną, raudonąją papriką ir visus prieskonius (išskyrus druską), kol svogūnas gražiai pagels.
  6. Sudėti maltą jautieną, pagardinti druska ir kepti, kol mėsa gražiai paruduos.
  7. Atvėsinti, sudėti kubeliais pjaustytas bulves, alyvuoges, smulkintą kiaušinį. Išmaišyti.
  8. Įkaitinti orkaitę iki 200C. Padalinti tešlą į 12 lygių dalių, plonai iškočioti apskritimą ~3 mm storio. Kad kraštai būtų dailesni, iš apskritimo išspausti gražų apskritimą su apversta lėkšte. Į apskritimo centrą dėti įdaro tiek, kad iki apskritimo krašto dar liktų ~ 1,5 cm tešlos. Tešlos kraštus patepti antruoju išplaktu kiaušiniu, perlenkti apskritimą pusiau ir kraštus dailiai užspausti. Tai galima padaryti šakute, galima užlenkti kaip virtinukus.
  9. Patepti empanadas kiaušinio plakiniu ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 – 30 min.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti