Citrininis pyragas

Citrininis pyragas

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

Pyragui

Sviestas 100 g.
Cukrus 100 g.
Druska Žiupsnelis
Citrinos žievelė 1 v. š.
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 150 g.
Krakmolas 30 g.
Kepimo milteliai 2 a. š.
Citrinos sultys 8 a. š.
Pienas 50 ml.

Glaistui

Cukraus pudra
Citrinos sultys




  1. Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuota citrinos žievele iki purumo. Tai gali užtrukti apie 5 minutes. Į masę įmušti kiaušinius – po vieną, po kiekvieno gerai išplakant.
  2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Šį mišinį išsijoti į kiaušinių plakinį.
  3. Atsargiai maišyti, vis po truputį supilant pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių.
  4. Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais trupučiuką pateptą kepimo formelę (12 x 32 cm.) ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  5. Pyragui gražiai parudus ir iškepus, ištraukti jį iš orkaitės, dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir sulaistyti likusiais 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių.
  6. Leisti atvėsti, o atvėsusį aptepti glaistu (glaistui sumaišyti cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos, gana tvirtos konsistencijos). Skanaus!

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti