Citrininiai keksiukai

Citrininiai keksiukai

100%

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

  • 1 1/4 puodelio (215 g) miltų
  • 1 arb.š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb.š. druskos
  • 115 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 puodelis (200 g) cukraus
  • 2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
  • 1/2 puodelio (150 g) pieno
  • 1 didelės citrinos žievelė
  • 1 didelės citrinos sultys

Citrininiam glajui:

  • 1/4 puodelio (50 g) cukraus
  • 3 valg.š. citrinos sulčių




  1. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo.
  3. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  4. Supilti pieną, suberti citrinos žieveles ir supilti citrinos sultis. Išplakti.
  5. Po truputį suberti miltų mišinį, lengvai išmaišyti.
  6. Paruoštą tešlą paskirstyti į keksiukų formeles.
  7. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje temperatūroje apie 18 minučių, kol keksiukų viršus gražiai parus.
  8. Kol keksiukai kepa, pasiruošti citrininį glajų. Cukrų ir citrinos sultis išmaišyti, kol cukrus ištirps.
  9. Iškepusius keksiukus šiek tiek atvėsinti, tuomet mediniu pagaliuku subadyti jų paviršių.
  10. Keksiukus aplieti paruoštu glajumi.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti