Čili sriuba

Čili sriuba

100%

Įvertink receptą

  • 500 gramų jautienos faršo (arba smulkiai supjaustyto kumpio)
  • 400 gramų konservuotų pomidorų (savo sultyse, be odelių)
  • 400 gramų konservuotų pupelių (aštrių)
  • 100 gramų pomidorų padažo (aštraus)
  • 150 gramų konservuotų kukurūzų (pusė skardinės)
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 svogūnas
  • 1 čili pipiras
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai aliejaus
  • šiek tiek maltos raudonosios paprikos
  • šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
  • šiek tiek prieskonių jautienai
  • šiek tiek druskos




  1. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles sumalkite arba sutrinkite elektriniu trintuvu bet ne iki visiškai vientisos tyrės, o kad liktų šiek tiek gabaliukų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame apkepinkite jautienos faršą kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu.
  3. Į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei manote, kad per sausa, pomidorų padažo įdėkite šiek tiek daugiau arba galite įpilti truputį vandens arba sultinio.
  4. Viską gerai išmaišykite, suberkite prieskonius ir druską.
  5. Troškinkite apie 15 – 20 minučių ant silpnos ugnies (arba iki kol bus norimo tirštumo). Į troškinimo pabaigą sudėkite konservuotus kukurūzus (bet jeigu nemėgstate, galima jų ir nedėti visai) ir dar kokias 5 minutes patroškinkite.
  6. Patiekdami supilstykite į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu sūriu, sūris gražiai išsilydys.
  7. Skaniausia valgyti su paskrudintomis ir česnaku įtrintomis batono riekelėmis arba pašildytomis česnakinėmis bandelėmis.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti