Bulvių plokštainis su šonine

Bulvių plokštainis su šonine

Įvertink receptą

  • 10-12 bulvių,
  • 200 ml pieno,
  • 1 svogūno,
  • 300-400 g karštai rūkytos šoninės,
  • 1 kiaušinio,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • druskos,
  • grietinės.




  1. Nulupkite ir sutarkuokite bulves. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės.
  2. Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą šoninę, pabarstykite pipirais bei druska ir dar šiek tiek pakepkite.
  3. Užpilkite mėsą pienu ir palaukite, kol užvirs.

  1. Keptuvės turiniu užplikykite nusunktus bulvių tarkius, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite ir viską supilkite į kepimo formą.
  2. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepkite maždaug valandą, kol gražiai apskrus. Plokštainis bus iškepęs, kai į jį įsmeigus medinį krapštuką, ištrauksite neapsivėlusį.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti