Brigadeiros

Brigadeiros

67%

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

Masei:

  • kondensuoto pieno su cukrumi
  • nedidelio gabalėlio sviesto – 1 v. šauksto į masę ir truputėlį rankom ir šaukšteliui sutepti
  • kakavos

Dekoracijai:

  • vynuogių (žalių arba mėlynų)
  • džiovintų spanguolių
  • migdolų arba anakardžio,  arba lazdyno riešutų
  • kokoso drožlių
  • šokoladinių pabarstukų
  • gvazdikėlių
  • cukraus (geriausiai būtų stambaus)




  1. Pirmiausiai migdolus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame keliolikai minučių, po to gražiai nusilups odelė.
  2. Į puodą storesnėm sienelėm supilame kondensuotą pieną ir šaukštą sviesto, užkaičiame ir ant lėtos ugnies verdame pastoviai maišant su mediniu šaukštu. Masė linkusi svilti, dėl to negalime atsitraukti nuo puodo. Masė verda apie 15 min. Verdame iki perbraukus per dugną masė lėtai uždengia dugną. Tada nuimame nuo ugnies, supilame į lėkštę ir leidžiame masei visiškai atvėsti.
  3. Nukėlus puodą, dalį masės sudėti į lėkštę, o į kitą dalį įberti 2-3 šaukštus kakavos, gerai išmaišyti ir supilti į kitą lėkštę.
  4. Masei atvėsus įdėti į šaldytuvą, kad gerai atšaltų – tada bus lengviau formuoti rutuliukus.
  5. Šaukštelį ir rankas ištepame sviestu – plonu sluoksniu. Su šaukšteliu atkabiname gabalėlį masės, delnuose išsukame rutuliuką, jį suplojame ir į vidų dedame įdarą – vynuogę, riešutą, raziną ar džiovintą spanguolę, susukame kamuoliuką.
  6. Kamuoliukus apvolioti kokoso drožlėse arba pabarstukuose. Apvoliotus skanėstus reikėtų dėti į popierinius krepšelius.
  7. Paruoštus brigadeirus dedame į šaldytuvą ir jame laikome.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti