Ingredientai
Sausos mielės | 15 g. | |
Vanduo | 250 ml. | |
Miltai | 420 g. | |
Druska | 5 g. | |
Pienas | 250 ml. | |
Sviestas | 115 g. | |
Kiaušiniai | 2 vnt. | |
Vanilinis cukrus | 1 a. š. |
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sausas mieles ir šiltą vandenį. Atidėkite dubenėlį su mielėmis ir vandeniu į šalį.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Supilkite į mišinį ištirpusias mieles ir sumaišykite. Supilkite pieną, tirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą sviestą, kiaušinių trynius ir vanilinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
- Įmaišykite baltymus į paruoštą tešlą. Palikite pastovėti apie 30–60 min. šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padidės kone dvigubai.
- Pasiruoškite vaflių keptuvę: ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite. Priklausomai nuo vaflių keptuvės dydžio, supilkite ir tolygiai paskleiskite apie ½–1 puodelį tešlos. Paskirstyti tešlą labai patogu mentele ar kitu plokščiu įrankiu. Uždarykite vaflinę ir kepkite pagal instrukcijas, kol vafliai bus gražios aukso spalvos.
- Kad iškepti vafliai, kol iškepsite juos visus, neatvėstų, laikykite juos iki maždaug 110 ˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai tik iškepsite visus vaflius, sudėkite į lėkštę ir nedelsiant patiekite su norimu padažu.
Komentarų nėra