Bandelės scones

Bandelės scones

Gaminimo trukmė

40 min.

Įvertink receptą

Tešlai:

  • 325 g miltų,
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 40 g cukraus
  • 75 g šalto sviesto, supjaustyto gabalėliais
  • 250 ml kefyro
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/4 šaukštelio druskos

Braškių pagardas:

  • 400 g braškių (šviežių arba šaldytų),
  • 3 šaukštai aviečių arba juodųjų serbentų džemo (arba mėgstamo sirupo)
  • 1 šaukštelis krakmolo
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto




  1. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada persijokite viską į dubenį.
  2. Suberkite cukrų ir sviestą ir lengvai pirštais ištrinkite.
  3. Suplkite kefyrą, vanilę ir druską ir rankomis arba šaukštu lengvai išmaišykite, kol tešla sušoks į vieną lipnų rutulį.
  4. Išdėkite tešlą ant pergamentinio popieriaus lakšto ir suploninkite, suformuodami apie 2cm storio apskritimą. Stiklinės pagalba išspauskite apskritimus, išstumdydami juos toliau nuo vienas kito, kad nesiliestų kepant.
  5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 220C temperatūroje apie 20 min., arba kol paruduos ir taps traškūs.
  6. Kol scones kepa, pasigaminkite braškių pagardą: braškes sudėkite į mažą puodą (didesnes supjaustykite ketvirčiais), ir kaitinkite kelias minutes, kol braškės suminkštės ir atsiras skysčio.
  7. Sudėkite džemą, dar pakaitinkite minutę, tada per sietelį prasijokite krakmolą tiesiai į verdančią braškių masę, nuolat maišydami.
  8. Pabaigoje supilkite vanilės ekstraktą ir dar minutę kitą pakaitinkite, kol gausite norimą padažo konsistenciją. Atvėsinkite.

Patiekite scones šiltus, su plakta grietinėle arba graikišku jogurtu, ir su braškių pagardu.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti