Avižinių dribsnių sausainiai

Avižinių dribsnių sausainiai

83%

Gaminimo trukmė

30 min.

Įvertink receptą

  • 250 ml avižinių dribsnių,
  • 80 ml cukraus,
  • 100 ml tirpinto sviesto ar aliejaus,
  • 3 šaukštų miltų,
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 1 kiaušinio,
  • riešutų, saulėgražų, razinų, sezamo sėklų pagal skonį.




  1. Į dubenėlį suberkite visus sausus ingredientus ir išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą arba aliejų ir išplaktą kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite. Viską išmaišę palikite avižas kelioms minutėms išbrinkti.
  2. Tuo tarpu išklokite skardą kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  3. Šaukštu nedideliais kiekiais krėskite masę ant kepimo popieriaus, formuokite norimo dydžio sausainius, palikdami tarpus tarp jų. Sausainius darykite pakankamai plonus, tačiau nepalikite tuščių tarpelių, antraip sausainiai nebus tvirti.

  1. Paskaninkite sausainius riešutais, saulėgrąžomis, razinomis, sezamo sėklomis arba kitais ingredientais. Lengvai įspauskite į paviršių pasirinktus produktus, kad šie įkeptų į sausainį. Naudokite nekepintus riešutus, saulėgrąžas, sezamo sėklas, nes orkaitėje jie ir taip apskrus. Jei paskaninimų nenorite, šį žingsnį galite praleisti.
  2. Kepkite apie 12 min., kol švelniai paruduos sausainių kraštai. Ištraukus skardą, palikite sausainius porai minučių atvėsti ir sukietėti.

Raktiniai žodžiai

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti