Gaminimo trukmė
30 min.- 250 ml avižinių dribsnių,
- 80 ml cukraus,
- 100 ml tirpinto sviesto ar aliejaus,
- 3 šaukštų miltų,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
- 1 kiaušinio,
- riešutų, saulėgražų, razinų, sezamo sėklų pagal skonį.
- Į dubenėlį suberkite visus sausus ingredientus ir išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą arba aliejų ir išplaktą kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite. Viską išmaišę palikite avižas kelioms minutėms išbrinkti.
- Tuo tarpu išklokite skardą kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Šaukštu nedideliais kiekiais krėskite masę ant kepimo popieriaus, formuokite norimo dydžio sausainius, palikdami tarpus tarp jų. Sausainius darykite pakankamai plonus, tačiau nepalikite tuščių tarpelių, antraip sausainiai nebus tvirti.
- Paskaninkite sausainius riešutais, saulėgrąžomis, razinomis, sezamo sėklomis arba kitais ingredientais. Lengvai įspauskite į paviršių pasirinktus produktus, kad šie įkeptų į sausainį. Naudokite nekepintus riešutus, saulėgrąžas, sezamo sėklas, nes orkaitėje jie ir taip apskrus. Jei paskaninimų nenorite, šį žingsnį galite praleisti.
- Kepkite apie 12 min., kol švelniai paruduos sausainių kraštai. Ištraukus skardą, palikite sausainius porai minučių atvėsti ir sukietėti.
Komentarų nėra