Avižinis kisielius

Avižinis kisielius

Porcijos

4

Įvertink receptą

Ingredientai

Stambūs avižiniai dribsniai 0,5 kg
Vanduo 1,5 l.
Juodos ruginės duonos pluta
Druska




  1. Avižinius dribsnius suberti į puodą arba kitą didesnį indą, užpilti drungnu vandeniu, kad pilnai apsemtų, išmaišyti, įmesti juodos ruginės duonos plutelę.  Indą uždengti medžiagine servetėle ir 1-2 paras laikyti kambario temperatūroje. Stebėti, kad masė įrūgtų, bet neperrūgtų.
  2. Masę perkošti per sietą, ant likusios masės užpilti apie 1 l vandens, sumaišyti ir dar kartą perkošti. Visą perkoštą skystį supilti į puodą, pasūdyti. Sumažinti ugnį ir, nuolat maišant, pavirti keletą minučių, kol masė pradeda tirštėti.
  3. Karštą kisielių sukrėsti į dubenėlius ir atvėsinti.
  4. Atvėsusį kisielių dėti į keptuvę ir pašildžius valgyti su virtomis bulvėmis.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti