Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

50%

Gaminimo trukmė

45 min.

Įvertink receptą

  • 200 g minkšto sviesto
  • 200 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 125 g miltų
  • 2,5 puodelio gretai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 0,5 arb. š. druskos




1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Išplakite elektriniu plaktuvu sviestą iki purumo. Suberkite rudąjį cukrų ir išplakite.
3. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską.
5. Suberkite miltų mišinį į sviesto plakinį ir išmaišykite.
6. Imkite drėgnomis rankomis po gabalėlį tešlos ir tarp delnų suformuokite apvalius rutuliukus. Išdėliokite juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus. Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai paspauskite, kad taptų šiek tiek plokščias.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos. Sausainių karšteliai turi būti traškūs, o vidus – minkštas. Neimkite iš kepimo skardos sausainių dar karštų, leiskite jiems kiek pastovėti ir sutvirtėti.

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti