Avietiniai macarons

Avietiniai macarons

40%

Porcijos

20

Įvertink receptą

Tešlai

Migdolų miltai 80 g.
Cukraus pudra 80 g.
Kiaušinių baltymai 2 vnt.
Cukrus 80 g.
Valgomieji dažai

Kremui

Želatina 1 v. š.
Avietės Sauja
Cukraus pudra 5 v. š.
Grietinėlė 30proc. riebumo 250 ml.




  1. Cukraus pudrą sumaišome su migdolų miltais ir permalame juos smulkintuvu, permalus persijojame per sietelį, kad neliktų gumulėlių.
  2. Baltymus naudojame kambario temperatūros. Pradedame plakti su žiupsneliu druskos, o kai baltymai suputoja per 3 kartus dedame cukrų ir plakame iki tirštos morenginės tešlos.
  3. Baigus plakti baltymus į juos įberiame migdolus ir atsargiai maišome medine mentele, reikia maišyti kuo trumpiau, nes maišant tešla skystėja.
  4. Išmaišius tešlą pagražiname dažais ir dedame į konditerinį švirkštą, išpurškiam 3 cm skersmens pyragelius.
  5. Prieš kepant, reikia juos palaikyti kambario temperatūroje 1 val. kad apdžiūtų ir kepti 12-15 min 180C orkaitėje.
  6. Tik iškeptus macarons nelengva nuimti nuo sviestinio popieriaus, bet papylus po juo puse stiklinės vandens pyragėliai iškarto atsiklijuoja.
  7. Grietinėlė išplakama su cukraus pudra, avietės pertrinamos per sietelį, kad neliktų sėklų.
  8. Į pertrintas avietes supilama ištirpinta ir atvėsinta žalatina.
  9. Išmaišytą aviečių tyrę atsargiai įmaišyti į grietinėlę.
  10. Gautu kremu pertepti jau atvėsusius macarons ir padėti juos į šaldytuvą.

Macarons visada skanesni kitą dieną! Skanaus!

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti