Avienos biryani

Avienos biryani

Porcijos

10

Įvertink receptą

  • 1 kg avienos, supjaustytos stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalėliais

Marinatui:

  • 1 stiklinė (250ml) kefyro arba natūralaus jogurto
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 4 kardamono pumpurėliai (sutraiškykite ir išimkite iš vidaus sėkleles, o patį pumpurėlį išmeskite)
  • 2 čili pipirai, smulkiai sukapoti (arba pagal skonį)
  • 1/2 šaukštelio kurkuma (turmeric)
  • 2 šaukštai biryani masala (prieskonių mišinys)
  • 5 gvazdikėliai
  • 1 didelis pomidoras, sutarkuotas stambia tarka
  • 1 šaukštas sutrintų česnakų
  • 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies

Biryani:

  • Augalinis aliejus kepimui
  • 2.5 stiklinės (500g) basmati ryžių, nuplautų ir nusausintų
  • 1.5 stiklinės (375ml) vandens
  • 6 didelės bulvės, supjaustytos į stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalėlius
  • 3 dideli svogūnai, supjaustyti plunksnelėmis
  • 250g rudųjų lęšių
  • Druskos

Pateikimui:

  • 4-6 kietai virti kiaušiniai
  • Raudonieji svogūnai
  • Šviežios kalendros
  • Vyšniniai pomidorai
  • Raudoni ir žali čili pipirai




  1. Sumaišykite marinato ingredientus tarpusavyje ir į juos sudėkite avieną. Palikite marinuotis šaltai mažiausiai 3 valandas.
  2. Įkaitinkite didelę keptuvę (arba troškintuvą, kuriame vėliau troškinsite visą biryani patiekalą), įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite ryžius.
  3. Kai jie pradės darytis skaidrūs, įpilkite stiklinę vandens, sumažinkite ugnį, uždenkite ir patroškinkite 5 minutes. Per tą laiką vanduo turėtų būti pilnai susigėręs į ryžius.
  4. Išimkite taip apvirtus ryžius į indą ir padėkite į šalį. Toje pačioje keptuvėje dar kartą įkaitinkite šlaką aliejaus ir jame kepinkite bulves, kol jos taps gelsvos, šiek tiek apkepę (apie 5-7 minutes).
  5. Išimkite bulves į atskirą indą ir atidėkite į šalį. Įkaitinkite toje pačioje keptuvėje dar aliejaus ir suberkite supjaustytus svogūnus. Kepinkite juos maišydami, kol svogūnai paruduos, apskrus.
  6. Išimkite į atskirą indą, padėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę (ar troškintuvą) supilkite avieną su visu marinatu, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies 30 min. Išimkite į atskirą indą, padėkite į šalį. Per tą laiką, kol mėsa troškinasi, atskirame puode apvirkite lęšius pasūdytame vandenyje, kol jie bus al dente (ne visai minkšti).
  7. Nupilkite vandenį, pasidėkite į šalį. Į troškintuvą sluoksniais dėkite visus pasiruoštus ingredientus tokia tvarka: apačioje dėkite pusę kiekio bulvių, tada paskirstykite pusę kiekio kepintų svogūnų, ant svogūnų – pusę kiekio lęšių ir pusę kiekio ryžių. Tada sudėkite mėsos gabalėlius ir supilkite visą skystį, kuriame ji troškinosi. Ant mėsos vėl sluoksniuokite likusius ingredientus: bulves, svogūnus, lęšius ir ryžius. Pasūdykite ir užpilkite 1 stikline vandens.
  8. Dėkite uždengtą troškintuvą į 180C karštumo orkaitę (arba troškinkite puode ant viryklės, uždengę, ant nedidelės ugnies). Troškinkite 1 valandą. Po pusvalandžio patikrinkite, ar netrūksta skysčio, ar jis neišgaravo, jei reikia papildykite. Taip pat patikrinkite, ar netrūksta druskos. Pateikite papuošę virtų kiaušinių ketvirčiais, pjaustytais raudonaisiais svogūnais, šviežiomis kalendromis ir mėgstamais aštriais padažais (sambal, harisa ar kt.)

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti