Aioli – pikantiškas padažas

Aioli – pikantiškas padažas

Įvertink receptą

· 1 arbatinio šaukštelio baltojo vyno acto;
· 3 kiaušinių trynių;
· 1 arbatinio šaukštelio prancūziškų garstyčių;
· 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų;
· 3-5 skiltelių česnako;
· 3/4 stiklinės alyvuogių aliejaus;
· 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
· 1 citrinos.




  1. Gerai sutrinkite česnaką ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
  2. Sudėkite kiaušinių trynius bei garstyčias ir šluotele maišykite tol, kol išsimaišys vientisa masė.
  3. Kai masė įgaus majonezo konsistenciją, suberkite druską, pipirus ir supilkite actą.
  4. Išspauskite citrinos sultis, supilkite į ruošiamą padažą, viską gerai išmaišykite ir paragaukite. Jei trūksta druskos, pipirų ar česnako – pridėkite pagal savo skonį.

Ruošiant aioli yra svarbu produktų temperatūra ir ruošimo tempas. Visos sudedamosios padažo dalys turi būti kambario temperatūros, nes kitaip „nesulips“ į vientisą masę. Padažą ruošti reikia nei per greitai, nei per lėtai, o kad gerai paruoštumėte aioli, gali prireikti kelių kartų.

Receptą įkėlė

Avataras

Dalintis & Spausdinti

Mėgstami

Komentarų nėra

Atsakyti