Varškėčiai su kondensuotu pienu

  • 400 gramų varškės,
  • 2 vienetai kiaušinių,
  • 3/4 stiklinės manų kruopų,
  • 3 šaukštai kondensuoto pieno,
  • 2 šaukštai cukraus,
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių




  1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, sumaišytas su kepimo milteliais, sudėkite cukrų. Išmaišykite tešlą ir leiskite jai 15 – 20 minučių pastovėti, kad manai išbrinktų.
  2. Iš masės padarykite kukuliuką, suplokite, į vidurį dėkite truputi sutirštinto pieno, sulenkite ir užspauskite kraštus, kad pienas liktų viduje.
  3. Varškėčius apvoliokite truputyje miltų ir kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.

Naan – Indiška duonelė

  • 900 g miltų
  • 1 šaukštas kepimo miltelių
  • 1 a. šaukštelis cukraus
  • 1 a. šaukštelis druskos
  • 1 kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 300 ml pieno, užvirinto ir atvėsinto iki drungnos temperatūros
  • 300 ml drungno vandens
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 2 šaukštai sezamų arba nigela sėklų
  • Tirpintas sviestas patepimui




  1. Dideliame dubenyje persijojame miltus, sumaišome juos su kepimo milteliais, cukrumi ir trupučiu druskos. Centre padarom šulinį, supilam kiaušinį ir dalimis pieną bei vandenį. Sumaišome, kol tešlos dalys susijungia tarpusavy. Ant miltais pabarstyto stalviršio minkom tešlą kol ji galutinai susijungia ir padedam atgal į dubenį. Uždengiame drėgnu šiltu rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui pastovėti šiltai.
  2. Į tešlą įminkome aliejų ir dar paliekame tešlą pastovėti šiltai pridengtą rankšluosčiu mažiausiai valandai.
  3. Padaliname tešlą į 14 lygių dalių, juos sudedam ant miltais pabarstyto padėklo, pridengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pastovėti pusvalandį.
  4. Įkaitinam orkaitę iki 240C kartu su dviem kepimo skardom, kad ir jos įkaistų. Lengvai miltais pabarstytame paviršiuje iškočiojam lašo formos ploną paplotėlį, truputį patepame lydytu sviestu ir pabarstome sezamu arba nigela sėklomis.
  5. Sviestu lengvai patepame įkaitusias skardas ir į jas klojame po du naan paplotėlius. Kepame apie 5-6 Minutes, kol duona iškils ir taps auksinės spalvos. Dedame į pašildytą indą ir uždengiame drobele, kad neatauštų. Prieš pateikiant patepame lydytu sviestu.

Tailandietiška sriuba

  • krevetės: 300 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • imbiero šaknis: 2 centimetrų ilgio
  • vištienos sultinys: 500 mililitrų (arba daržovių sultinys)
  • raudona kario pasta: 1 šaukšto
  • azijietiški makaronai: 100 gramų
  • kokoso pienas: 200 mililitrų
  • citrinos sultys: 1 šaukšto
  • aliejus: šlakelio
  • druska: pagal skonį
  • malti pipirai: pagal skonį




  1. Pirmiausia užvirkite puode sultinį.
  2. Per tą laiką, kol užvirs, keptuvėje įkaitinkite aliejų bei dėkite krevetes. Pakepinkite kelias minutes. Šalia sudėkite išspaustas česnako skilteles, sutarkuotą imbierą ir kario pastą bei pakepinkite dar kelias minutes.
  3. Tuomet į verdantį sultinį sudėkite keptuvės turinį bei azijietiškus makaronus. Pavirkite kelias minutes. Supilkite kokosų pieną bei citrinos sultis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Vištienos suktinukai

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 2 česnako skiltelės, labai smulkiai sukapotos arba sutrintos
  • šlakelis aliejaus, druskos, pipirų
  • 4 saujos šviežių špinatų
  • 4 šaukštai tarkuoto kietojo geltono sūrio
  • Šlakas baltojo vyno




  1. Vištienos krūtinėles aštriu peiliu įpjauname per visą plokštumą taip, kad atvertus tarsi knygą, gautųsi kuo didesnis mėsos plotas. Pridengę maistine plėvele švelniai pamušame plaktuku, kad krūtinėlės suplonėtų. Įtriname smulkintais česnakais, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
  2. Nuplautus špinatus sumetame į sausą keptuvę ir kaitiname, kol jie suvys, sukris. Išimame iš keptuvės, nuspaudžiame skystį, jei jis išsiskyrė ir neišgaravo. Špinatų masę  dedame ant  paruoštos mėsos krašto, pabarstome tarkuotu sūriu ir tampriai vyniojame suktinuką. Kad kepant neatsidarytų, suveriame kraštelį mediniais dantų krapštukais. Tą patį padarome su kita krūtinėle.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180C. Dedame suktinukus į kepimo indą, įpilame šlaką baltojo vyno ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 30min., karts nuo karto palaistydami vyno padažu, kuriame suktinukai kepa.
  4. Prieš patiekiant išimame dantų krapštukus, supjaustome įstrižai ir dedame į paruoštas lėkštes. Patiekiame su mėgiama koše, virtomis arba keptomis bulvėmis, salotomis ir padažais.

Grietininiai vafliai su cinamonu

  • 1.5 stiklinės miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 1.5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis sodos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/4 šaukštelio druskos




  1. Įkaitinkite vaflinę. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cukrų ir cinamoną. Kitame sumaišykite pieną, grietinę, kiaušinius ir aliejų.
  2. Supilkite grietinės mišinį į miltų mišinį ir išmaišykite. Tešla bus skystoka.
  3. Kepkite vaflius kaip įprasta, tik nepadauginkite tešlos, nes jį vaflinėje nemenkai kils.
  4. Patiekti su uogomis ir plakta grietine. Skanaus.

Šokoladinis keksas

  • 200 g margarino
  • 300 g miltų
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių
  • 6 kiaušiniai
  • 1 citrina
  • 6 valg. š. kakavos miltelių
  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 ml kavos likerio
  • Cukraus pudros




  1. Margariną atšildykite kambario temperatūroje ir išsukite iki purios masės.
  2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
  3. Miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę.
  4. Maišydami margariną šaukštu, po vieną įsukite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus.
  5. Į tešlą suberkite kakavą, 100 g smulkiai tarkuoto šokolado, viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą kekso formą.
  6. Keksą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 min.
  7. Iškeptą keksą subadykite pagaliuku, apšlakstykite kavos likeriu, apibarstykite cukraus pudra.

Vištienos kepenėlių paštetas

  • Vištienos kepenėlės 450 g
  • Pienas 450 ml
  • Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Bazilikų lapeliai Pagal skonį
  • Stipri kava 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Brendis 50 ml
  • Sviestas 200 g




  1. Kepenėles užpilkite šaltu penu ir užmerkite 2 valandoms.
  2. Piene išmirkytas kepenėles nusausinkite, nupjaustykite nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite kepenėles (apie 6-8 minutes).
  4. Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus – švelniai rausvas.
  5. Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilkite brendį ir kavą. Nukelkite nuo ugnies ir dar karštas susmulkinkite maisto smulkintuvu.
  6. Suberkite smulkintus bazilikų lapelius. Sudėkite sviestą ir gerai viską išmaišykite, kad ištirptų sviestas. Jeigu norite, galite kiek pakepinti orkaitėje.
  7. Pagamintą paštetą supilstykite į indelius. Ant viršaus užpilkite šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų. Dėkite valandai į šaldytuvą sustingti.

Kalėdiniai sausainiai be sviesto ir miltų.

  • 450 gramų maltų migdolų
  • 250 gramų cukraus pudros
  • 3 vienetai kiaušinių baltymų
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai cinamono




  1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupnseliu druskos iki stangrių putų. Po šaukštą dėkite per sietelį persijotą cukraus pudrą, kol įmaišysite visą pudrą, tada įmaišykite ir citrinos sultis. Į šalį atsidėkite gerus 4 šaukštus šios baltymų ir cukraus pudros masės.
  2. Į likusią masę įmaišykite maltus migdolus sumaišytus su cinamonu. Tešla turi gautis gana lipni, bet sukibti į vieną gabalą. Jei tešla kiek per lipni įberkite dar truputį maltų migdolų.
  3. Išdrėbkite tešlą ant kepimo popieriaus, uždenkite kitu gabalu kepimo popieriaus, suplokite ir iškočiokite iki 0,5 – 1cm storumo. Žvaigždutės formele išspauskite žvaigždutes ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kad būtų lengviau naudotis formele, prieš kiekvieną išspaudimą pašlapinkite ją. Įvairių gražių formelių galima nusipirkti čia.
  4. Išspaustų žvaigždučių paviršių padenkite plonu atsidėtos baltymų ir cukraus masės sluoksniu. Tai galite padaryti tiesiog šaukšteliu mažu teptuku arba kulinarinio maišelio pagalba, su plonu antgaliu.
  5. Dabar palikite žvaigždutes pastovėti ir padžiūti bent jau 3val., tada orkaitę įkaitinkite 100C° ir dar padžiovinkite žvaigždutes šiltoje orkaitėje maždaug valandą. Džiovinkite, kol sausainukai nelips prie kepimo popieriaus, tai gali užtrukti kiek ilgiau ar trumpiau priklausomai nuo jų storumo. Svarbu, kad cukrinis paviršius išliktų baltas, o jei jis ima palengva gelsti, dar truputį sumažinkite orkaitės karštį. Atvėsinkite ir ragaukite!

Jei norite sausainukus iškepti greitai, tada, kai juos sudėsite į kepimo skardą ir padengsite cukraus pudros kremu, kepkite juos 20-25 minutes 140C° orkaitėje. Taip iškeptos žvaigždutės yra kiek kietesnės struktūros, labai panašios į morenginius sausainukus, bet taip pat labai gardžios. Aš kepiau ir vienu ir kitu metodu, abu jie yra fantastiški, o Jūs pasirinkite koks Jums labiau priimtinas, arba kuriam Jūs norite skirti daugiau laiko.

Spagečiai su jautienos faršu

  • 400 g spagečių
  • 200 g jautienos faršo
  • Svogūnas
  • 5 Pomidorai
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 v. š. sviestas
  • 1 a. š. Raudonėlių
  • Pomidorų padažas 4 v. š.
  • Parmezano sūrio 100 g
  • Druskos 1 a. š.  arba pagal skonį
  • Juodųjų pipirų pagal skonį




  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
  2. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
  3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų troškinį sukrėskite pomidorus, šakute maigytą faršą ir vis pamaišydami kaitinkite, kol faršas patamsės.
  4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius, dar 5 min. pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Paruoštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus spagečius.
  5. Tiekite apibarsčius tarkuotu parmezanu.

Sočiosios bulvių salotos

  • 4 bulvių
  • 3 agurkų, marinuotų
  • 150 g kietojo sūrio
  • 1 stiklinės sultinio, daržovių
  • 2 š. š. garstyčių
  • 2 v. š. grietinės
  • 2 v. š. majonezo
  • Pipirų
  • 1 svogūno




  1. Bulves išverdame su lūpenomis, nulupame, supjaustome kubeliais ir marinuojame garstyčių ir šalto daržovių sultinio mišinyje.
  2. Bulves išgrėbiame ir gerai nuvarviname.
  3. Sūrį sutarkuojame, agurkus ir svogūnus susmulkiname.
  4. Bulves sumaišome su tarkuotu sūriu, agurkais, svogūnais, dedame druskos pipirų ir viską išmaišome su grietine bei majonezu .